mandag 12. oktober 2009

Blacksheeps - Edwin

Favorittbandet mitt Blacksheeps er ute med debutalbumet sitt, og i den forbindelse ble det nylig lansert en musikkvideo til singellåta "Edwin". Låta/videoen handler om gutten Edwin som egentlig vil være jente, men som møter motstand fra faren. Dette idiotiske tullet vil han nemlig ikke ha noe av! Edwin gjør som han vil likevel og fortsetter å kle seg i jenteklær, og lever forhåpentligvis lykkelig i alle sine dager.

Litt av en låt av en tenåringsgjeng fra Nesseby, må jeg si! Imponerende fremtidsrettet, og ikke minst fordomssprengende. Det er slike ungdommer vi trenger i Norge og ikke minst i Sápmi. Heia Blacksheeps!

Lytt, se og nyt. Tenk over ditt eget liv. Har du det bra? Ikke la deg styre av andres forventninger, de kjenner vel ikke ditt hjerte. Lev ditt eget liv for du skal dø din egen død. Sånn er det.

2 kommentarer:

Pål Norvoll sa...

Egentlig er dette et kjempeeksempel på hvor mange fordommer som er sprengt i løpet av de siste tiårene. Tør ikke tenke på hvordan det ville vært å ta opp disse temaene da jeg var tenåring.
Dessuten synes jeg sangen har skikkelig trøkk....enig i at de er flotte artister og gode representanter for Finnmark.

BeritOskal sa...

Ja, de er virkelig noen flotte artister. Og de har sikkert hatt mye moro i prosessen med denne sangen:)) Tøft gjort iallefall, både på den ene og den andre måten.