torsdag 28. oktober 2010

Spotify

Jeg har sittet og koset meg med Spotify i kveld. Veldig behagelig! Tenk å bare skrive ned tittelen på sangen man tenker på akkurat nuh og så spilles den på under ett sekund via streaming. Det er lettvint det! Iallefall for lytteren. Men hva med de stakkars artistene, og apparatet rundt, som sikkert taper en del penger på at folk slutter å kjøpe plater pga at de får alt servert i øret helt gratis? Jeg er jo artist selv og er bekymret for det. Jeg håper virkelig at Spotify aldri når bilstereoen, som snart er det eneste stedet hvor folk fortsatt spiller cd-plater... Jeg tenker at hvis ingen vil kjøpe musikk lenger, hvordan skal bransjen da overleve? Hvordan skal musikken da overleve? Har du noen tanker rundt det?

2 kommentarer:

Blondhild sa...

Dette er jo finasiert via reklame. Vi som lytter må høre reklame veldig ofte mens vi hører på musikk. Så de får inn milder med å selge reklame. Hvis man ikke vil ha reklame, betaler man 99 kroner måneden. Da kan man også spille dette på mobilen. Så gratis er det ikke. Men hvor mye man eksakt gir til artistene, vet jeg ikke. Jeg synes Spotify er helt greit. Men jeg bruker også Itunes

BeritOskal sa...

Takk for innspill!

Jeg vet at artister får en liten del av det som streames - men jeg skjønner ikke hvordan det kan lønne seg å drive en sånn "butikk". Les denne artikkelen:

http://www.dagbladet.no/2009/03/31/kultur/musikk/
spotify/tekno/5549997/