fredag 22. oktober 2010

Plateanmeldelser

Jeg pleier å lese plateanmeldelser av og til, men etter å ha lest denne, skjønner jeg ikke at jeg gidder. Hva er vitsen? Dagbladet slakter Tone Damli og den nye plata hennes så det suser i ørene! Og maken til dårlig anmeldelse er det lenge siden jeg har lest. Ordet "idiotisk" brukes tre ganger, og ellers renner det på med ord som "tankeløst", "kynisk", "klisjeer", billig", "deprimerende", "forutsigbar", "kommersiell desperasjon", lite substans" og "mangel på personlighet", og terningkast to. Hvor høyt går det an å hate en artist? Heksejakt, spør du meg, slike forutinntatte og fordomsfulle anmeldere som så åpenbart leter etter hengeløkka burde ikke slippes løs i media. Jeg forstår fortsatt ikke poenget med anmeldelsen. Bare fordi jenta tilfeldigvis utgir plata samme dag som Taylor Swift, så skal hun analyseres i forhold til det og dømmes som en dårlig kopi? Come on. Alle må da fortjene en rettferdig dom.

Det samme gjelder VGs anmeldelse av Lady Gagas konsert i Oslo forleden. Slakt fordi anmelderen ikke liker at hun kler seg i overdådige kostymer og er så berømt. Jaja.

9 kommentarer:

Anthoni sa...

Fett! Dagbladets lesere som kommenter (og DB selv) viser nok en gang at de er en gjeng med suppehuer som ikke gjør annet enn å trakassere, og spe rundt med uinteressant og provoserende stoff. Hold deg heller til Aftenposten, sier nå jeg; DB og VG er rett og slett crrrap og provoserende...!

BeritOskal sa...

Plateanmeldelsene er iallefall helt bak mål! Og musikkanmeldelser generelt. DB og VG henger seg opp i uvesentligheter. Aftenposten er bra, der er jeg helt enig med deg! Selv om du er litt subjektiv i og med at du jobber for dem:)

Anthoni sa...

Tja, litt subjektiv. Men jeg har for lengst sagt opp og snudd ryggen til jobben som telefonselger for Aftenposten. Men skal jeg lese aviser, så vet jeg at Aftenposten gir meg saker av kvalitet og faktabaserte, noe VG/DB har gått vekk fra. De har jo bevegd seg litt mer mot tabloidbaserte saker.
Og i tillegg til det, har de ikke så velskrevne saker, alltid. Hvis du leser A-magasinet til Aftenposten (på fredager) er det _veldig mange velskrevne saker. :) For å si det så objektivt som mulig: AP gir velskrevne og faktabaserte saker, og har en mer seriøs image over det hele, mens DB og VG har bevegd seg litt mer mot hva Lindsay Lohan gjorde forleden kveld, bak rattet med noen dråper alkohol i blodet. :)

BeritOskal sa...

Har du slutta?! Og jeg som stadig venter på at du skal ringe og tilby meg abonnement! :o
:))

Anonym sa...

Gratulerer med navnedag, Margrethe! :)

BeritOskal sa...

Takk for det! Jeg husket ikke det selv før du sa det:)

Anonym sa...

For en reflektert og veltalende ung mann! Jeg måtte sjekke om det virkelig var "lille" Anthoni,som jeg husker som en liten gutt, som skrev dette! Du er da vitterlig fortsatt bare 17 år?! Du burde virkelig begynne som skribent/journalist :)) Du virker veldig bevandret i mediaverdenen. Går du på medialinja?
Og til anmelder-saken. Jeg har hørt mye om Tone og har sett henne synge på tv, men Taylor Swift er absolutt ukjent for meg! Jeg begynner nok å trekke på årene, jeg og :)
Er helt enig i at det ikke går an å kalle det for en anmeldelse, heller hetsing av en ung jente som lykkes i livet. Misunnelse er som kjent større enn kjønnsdrifta i Norge (dette gjelder også samene.) Det aller beste er å gi blanke f... i slike folk. De har en liten og stakkarslig selvfølelse, og får noen minutters tilfredsstillelse av å rakke ned på andre. "Leage ieš ja ale beroš maid earát dajadit", nie lávlu Inger Marie Nilut nu čábbát ja riekta.
KA

BeritOskal sa...

Det er nok "lille" Anthoni som er så reflektert og veltalende ja! Han er ikke så liten lenger, skjønner du vel:) Jeg er forøvrig helt enig i at sangen "Bisán" og verslinja "Leage ieš ja ale beroš maid earát dajadit" er noe alle bør ta med seg. Bra sang!

Anthoni sa...

Jeg har nok sluttet! Jeg orket ikke alle sure kundene, og i tillegg til det var det jo ikke mye man gjorde på fire timer. Man satt jo bak en pc-skjerm og trykket navnene man ville ringe til. Same procedure!
KA og Berit: Det er alltid hyggelig å høre litt skryt, tusen takk! Jeg gjør mitt beste. :) Jeg jobber faktisk som frilansjournalist for lokalavisen vår, for ungdomsspalten. Og i tillegg til det skriver jeg litt av hvert. Jeg går ikke på medielinja, men på musikklinja. :)
KA: Jeg er helt enig med det du skriver - at folk ikke kan gjøre det de vil gjøre mest, det de ønsker å bli suksessfull med, uten å få spedd syrlige kommentarer til, er helt ufattelig. Jeg synes hun har gjort en god jobb som artist, og klart å få seg spillejobber, gitt ut CD-er og lever livet - slik som hun vil ha det. Og vi musikere vet jo hvordan det er å få spillejobber, og at folk liker musikken, formidlingen, what so ever. Hun gjør det hun vil gjøre, og lager den musikken hun vil lage. Hvis det er noen som absolutt må spalte møkk på dama, ja, da vet vi hvordan den personen er, og hvor lavt standarden synker blant mennesker, og det å kaste dritt. Hmf.