søndag 28. mars 2010

Påskefestivalen i KautokeinoSå kom påska nok en gang. I dag var det palmesøndag, og i morgen braker det løs med festival i Kautokeino. Først blir det tre dager med filmfestival og deretter fem dager med musikk og mye annet moro. I år eier jeg egen skuter for første gang i livet, og det skal selvfølgelig markeres med masse skuterkjøring. Tror jammen jeg lar bilen stå hele påska og kjører skuter i stedet. Hvis du ser noe grønt fyke forbi en dag og lurer på om du så en rakett eller noe, så var det sannsynligvis bare meg på min lille 340:)

Mari Boine spiller i Kautokeino i påska. Det gleder jeg meg til! Den nye plata Čuovgga áirras/Sterna Paradisea er jo bare nydelig! Hør smakebiter fra plata på videoen lenger oppe. En av mine aller beste konsertopplevelser er faktisk fra en Mari Boine-konsert på Báktehárji i 2000 da hun og Anneli Drecker skapte magi sammen. De hadde hatt hver sin fantastiske konsert, men tok en låt sammen på slutten og fikk til en stemning jeg sjelden har opplevd maken til. Vakkert.

Vakker er også naturen på denne tida. Det har vært sol og mildvær i lange tider, og det håper jeg vil fortsette også i påskeuka. Palmesøndagen var grå og trist da, men det var sikkert bare noe forbigående. Det satser jeg hele pølselageret på! Ønsker deg en riktig trivelig påskeferie, og måtte den tilbringes i Kautokeino:)

9 kommentarer:

Anonym sa...

ho ho- "fyke forbi" du liksom:)
IJO

BeritOskal sa...

Jeg kan jo ikke skrive "putre forbi" heller, det høres ikke særlig kult ut skjønner du vel!

Utfordrer du meg, forresten?? :o
Vi kan jo kappkjøre:D

Anonym sa...

jepp, her blir det kappkjøring- øverbygda race!!!!:)
IJO

BeritOskal sa...

it's a deal!

Anonym sa...

Jeg er også nokså nybakt skutereier og vil være med på racet! Selv om jeg er utflytta fra Øverbygda, kan jeg vel delta for det? Berit har nettopp lovt å trene meg noen dager. Så ser du noe grønt med noe sølv etter, så er det vi som FYKER forbi!
ImO

Anonym sa...

Yes, her blir det action;)
IJO

BeritOskal sa...

Ja dette kommer til å bli kjempebra! Klart du får delta, ImO. Jo flere jo bedre! Jeg kan jo trene deg også noen dager IJO hvis du føler behov for det;-)

Anonym sa...

Skal gi deg trening!!!:)
IJO

BeritOskal sa...

Hohoho!