tirsdag 12. februar 2013

Smak av Kautokeino midt i tjukkeste Paris

Ja, jeg er altså fortsatt i Paris. Nå har jeg vært her i snart to uker og trives fortsatt. Eller rettere sagt, trives stadig bedre! Man oppdager nye ting ved byen hver dag, og jeg har begynt å føle meg godt hjemme uten snø og kulde. Det er rart å høre nytt hjemmefra om hvor mye snø det er der nå (ikke siden 1989 har det vært mer snø enn i år). Men selv i Paris kan man finne en smak av Kautokeino der man minst venter det. I går var jeg på en fin restaurant og tenkte at nå skal jeg spørre servitøren om hva de anbefaler. "White fish", svare hun. "The fish her is really good!" Ok, svarte jeg. Da prøver jeg det. Stor var derfor overraskelsen da jeg fikk servert dette:


Sik! Haha! God, gammeldags sik, som tatt fra Oskáljávri! :)
Men det var nydelig! Det var virkelig det, servitøren hadde rett:)
Nam, så jeg nyter smaken av Kautokeino her i verdensmetropolen:)3 kommentarer:

Morten H sa...

Fin side du har. Jeg har også en samisk nettside med lenker på http://samisk.me/ . Hyggelig om du stakk innom. Hva slags musikk er det lager, er det bare joik?

BeritOskal sa...

Takk for det:) Nå har jeg besøkt sida di. Fin side. Artig at du har lagt ut youtube-kanalen min. Jeg lager moderne samisk musikk, med både joik og sang. Av og til blandet, av og til hver for seg. Men joik står jo hjertet mitt nærmest, i bunn og grunn.

Anonym sa...

Oainnan don leat bloggen Parisas, easkka dal!