søndag 3. februar 2013

Paris

Et lite comeback på bloggen :)

Det er over ett år siden sist jeg blogget, men siden jeg nå befinner meg i Paris, den ordentlige og ikke bare Nordens versjon, så er jeg jo nødt til å skrive noen ord. Jeg har tidligere bare vært to timer på fransk jord, i forbindelse med asketuren for snart tre år siden, men det fristet jo til gjentakelse og nå er jeg altså i Paris. Jeg skal være her i to uker og se til at niesen min Risten Biret Elle finner seg vel til rette som student. Hun blir boende her frem til sommeren.

På den tredje dagen jeg er her, har jeg begynt å bli ganske dreven med metro'en og finner frem over alt allerede. Den er veldig logisk, i motsetning til undegrunnsbanen i Oslo. Der skjønner jeg fortsatt ingenting. Vi bor på hotell, men på mandag flytter vi inn i hybelleiligheten som vi fikk skrevet kontrakt på i dag. Flott sted i en flott bydel - en lovende start! Selv om det sies at utleiebyråkratien i Frankrike er blitt nærmest håpløs de siste årene, så klarte vi å sjarmere til oss en leilighet uten noen former for dokumentasjon om cash og betalingsevne. Av og til er det nok å fortelle historier fra Kautokeino for å vekke troverdighet, merkelig nok :)

 Her følger en liten stemningsrapport med bilder:

På Champs-Élysées, en av verdens mest berømte gater, 
der alle de store motehusene holder til.

Skilt der det står Champs-Élysées

Triumfbuen

Titt tei fra hotellvinduet

Eiffeltårnet

Montemartre, det høyeste punktet i Paris.

En tilfeldig trubadur på metroen. Olalala o' Paris...

Pigalle. 
"Plassen vår" mens vi bor på hotellet.


PS. Jeg lover å blogge mer i 2013 enn i 2012. Da hadde jeg bare fire innlegg... :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så artig med oppdatering Berit!:) Har dere truffet Inga?
IJO

BeritOskal sa...

Hei! Ja, jeg må jo blogge litt når jeg er ute og reiser:) Det er jo bare artig det:) Inga har vi ikke truffet enda, men det må vi jo få gjort noe med snarest! :)

Kystvinnen sa...

Hallo der. Det er nå veldig koselig at du er begynt å blogge igjen. Jeg synes absolutt du skal fortsette med det ja. :O)

Ann-Mari Andersen sa...

jeg er veldig enig: utrolig artig at du har tatt opp bloggen igjen:)

BeritOskal sa...

Takk for det:) Artig at dere syns det:)