onsdag 3. mars 2010

Diskriminering på høyt nivå!

Hoppsporten er mannsdominert. Utrolig mannsdominert. Faktisk fins det bare et fåtall jenter i hele verden som driver med denne sporten, og Anette Sagen er selve pioneren i så måte. Mandag ble det klart at Anette Sagen (25) skulle få hoppe først i den nye Holmenkollen når den åpnes i kveld, men Bjørn Einar Romøren ble førstemann likevel da han hoppet to testhopp i regi av Kollenhopp tirsdag kveld. Det hele argumenteres med at bakken måtte testes ut av prøvehoppere på forhånd. Hvorfor var det ingen prøvehoppere den gangen Espen Bredesen innviet Granåsen i sin tid? Det sier alt om holdningene vi jenter ofte blir møtt med i machosamfunnet. Når det kommer til stykket så er vi bare noen søte, små dukker som "må få lov siden vi maser så fælt" - men statusen er markant lavere. Anette Sagen vil likevel hoppe i kveld, fordi det er sånt vi jenter gjør. Vi godtar sånt, mens Espen Bredesen på sin side sier: "- Enten er man først, eller så er man det ikke. Hadde noen prøvehoppere hoppet før meg da, hadde jeg bare pakket sammen og gått". Likestilling, sa du?

Les mer i dagens VG her, her eller her og meld deg gjerne inn i Facebook-gruppa til støtte for Anette Sagen.

15 kommentarer:

Magnus sa...

Syns ikke det er en så "Big deal" jeg. Det er jo akkuratt det samme som å si at Td. Ford skulle lage en ny bil, uten å teste den. Det blir ihvartfall helt på tryne. Så når man skal teste bilen er det jo en selfølge at man skal ha en profesjonell sjåfør. Der har man også tidsfrister kan man ikke utsette.

Anonym sa...

Hvis det var noen som skulle prøvehoppe så var det Anette Sagen, iallfall fått tilbudet om det!!!!!!
STORT tull og ikke minst en dårlig unnskyldning at Romøren MÅTTE ta prøvehoppet.

DISKRIMINERING!!!!!!

Anonym sa...

Hahah tilfeldig at det er ei kjærring som klager? Jeg tviler, dere ser hva dere vil se.

Anonym sa...

Jeg vet ikke helt hva jeg mener om denne saken. Burde det vært utført testhopp eller ikke? Og hvorfor var det ingen damer som fikk være med på testrunden?

En ting er sikkert, Romøren skulle IKKE ha utført testhoppet. Det bla bare for... teit.. rett og slett!

En ting er isåfall kommet ut av denne saken, jeg tror kvinnehopp står sterkere i Norge enn noen gang.

BeritOskal sa...

Selvfølgelig er jeg "kjærring", gubber skjønner jo ikke problemstillinga engang! Det er Romøren og alle som står bak han det største beviset på. What's the big deal, liksom. Er ikke Anette Sagen profesjonell, liksom? Javel, men hvorfor reiser hun verden rundt på diverse hopprenn da? Kun for moro skyld? Hun kom jo nettopp hjem fra et renn i Japan, ens ærend for å utføre førstehoppet i Holmenkollen.

Man ville ALDRI sendt ut testhoppere hvis førstehopperen hadde vært mann!

Anonym sa...

Ho er vel ikke god nok...
Jente

BeritOskal sa...

Hvorfor er hun da i det hele tatt plukket ut til å hoppe i Holmenkollen? Hvis hun ikke er god nok så burde hun aldri ha hoppet i det store og det hele.

Anonym sa...

Jenteidrett??!! BLIR SÅ LEI GNÅLET!!!
Har ikke de egen klasse da?? Pga at de er jenter, svakere, presterer ikke så mye..? Hvorfor skal jenter holdes frem på bekostning av gutter? SVÆRT få er interessert i å se jenteidrett ! Still i samme klasse som gutter da hvis dere skal være likestilt! Ja, er det ikke litt rart da dere at jenter skal ha egne klasser t.o.m. i curling...SJAKK og BRIDGE?? Dere er dessverre dårligere i det aller aller meste. Igjen :BLIR SÅ LEI GNÅLET!

Anonym sa...

Diskriminering på høyt nivå??? Hva er det du snakker om?? Dette er en filleting! Det viser hvor langt likestillingen har kommet i dette landet når du kaller dette for diskriminering på høyt nivå.
Annette Sagen er helt inneforstått med dette. Romøren har til og med beklaget offentlig! Hva mere er det du/dere forlanger?? Her skal det tydeligvis kappes hoder..
Dere som kaller dette for diskriminering har INGEN anelse om hva ordet betyr!

Anonym sa...

noe er bestemt....her..en dame skal ut først i bakken.
på tross av dette setter de en mann først utfor, da blir det i mine øyne diskriminering!!!

her var det...lettere å få tilgivelse enn tillatelse....og så satte mannen utfor.

og så kan dere menn snakke så mye dere vil om at.... manneidrett er best...så mye dere vil. de får holde seg etter bestemmelsene de også.

BeritOskal sa...

Helt enig med siste taler! Selvfølgelig kan denne diskrimineringen ikke sammenlignes med det som skjer i feks arabiske land, men til å være i Norge er det utrolig lumpent gjort! Nettopp fordi mannfolkan atter en gang ser på seg selv som så mye bedre enn jentene. Hva annet er det enn diskriminering_

Anonym sa...

Er vel egentlig ikke noe diskriminering her. Gaustad i Kollenhopp har tidligere sagt at han syns at Romøren skulle hoppe først, så han fiksa det. Det er ingen grunn til å tro at Romøren ikke hadde hoppet hvis en annen mann skulle åpnet hoppbakken.
Det gjør selvfølgelig ikke at det er helt greit, men blir for dumt å dra inn diskriminering.

Anonym sa...

Vet ikke om jeg vil kalle det diskriminering, men noe inni i farsken dårlig gjort av Romøren og Kollenhopp. Det er så inn i hampen dumt at det nesten ikke er til å tro. Dette sier mye om menns, og i særdeleshet idrettstoppenes og idrettskollegenes holdning og kollegiale forhold til jentehopperne. De frykter konkurransen, feiginger! Anette Sagen kunne gjort det godt i herreklassen, men får ikke lov til å stille. De norske hoppgutta er redd henne! Tenk å snyte henne for førstehoppet!! %4!?=#&666!!!!! Grrr!!!! Hvorfor skulle Romøren beklage om det var helt OK at han sneik i køen?? Han ville bare ødelegge for Anette Sagen. Det har han oppnådd og da er ikke den beklagelsen noe verdt. Enda en grrrrrrrrr!
Inger-marie

Anonym sa...

http://www.altaposten.no/lokalt/sport/article339069.ece

Helt enig med Anton Dahl her. Et overtramp var det. Her får vi vite mer om bakgrunnen og årsaken til at Romøren fikk hoppe først. Fytt i katta!!!
Inger-marie

BeritOskal sa...

Nei jeg syns faktisk det er diskriminerende. Arrogant gjort av Kollenhopp og Romøren.