tirsdag 31. mars 2009

Kulturell mandag

Det er store ting som skjer i Kautokeino for tiden. Det er nesten som påske på forskudd, skikkelig gøy! I dag ble nemlig verdenskongressen for alle verdens reindriftsfolk åpnet og hele bygda koker over av liv, røre og kultur. Ekstra stas var det at Kautokeino kulturskoles sangkor, som åpnet hele kongressen med musikkinnslag, joiket en joik laget av meg:) Det var artig! Flinke unger må jeg si! 

Etterpå var jeg på teater. Sara Margrethe Oskal hadde premiere på sitt nye stykke (monolog) Ágon, som er en del av prosjektarbeidet hennes ved Kunsthøgskolen i Oslo om samisk gjøglertradisjon. Virkelig bra! Jeg har sett alle tre stykkene hun har laget hittil, og dette var definitivt det beste! Det var hylende morsomt samtidig som det lå en alvorlig og sterk historie bak. En aldri så liten tankevekker. Dessuten er gáibmi en fantastisk skuespiller! Så hvis du har mulighet, løp og se! Anbefales på det varmeste.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er virkelig fint å bo i Kautokeino. Masse festligheter og skjønn natur, fint skiføre og solskinn. Kautokeino er virkelig i skuddet, kunne ikke tenkt meg å bo noen andre plasser bortsett fra om sommeren ( du vet mygga). Hater den.

bmo sa...

På denne tiden av året er Kautokeino nydelig. For øvrig kunne jeg godt tenkt meg å bo andre plasser både om vinteren og sommeren! Hater både mygga og kulda. Men våren og høsten er uslåelig:)