onsdag 2. juni 2010

Hvordan kjøle ned kaffe?

Hvordan kjøle ned kaffen raskest? Røre eller blåse? Det er mye folk lurer på her i verden, og jeg fant en hel avisartikkel om temaet. Åpenbart interesserer dette meg også, siden jeg gidder å blogge om det... Og kort oppsummert: "Dersom du rører og blåser i kaffen synker temperaturen, i følge This, med 11 grader i minuttet. Dersom du rører i kaffen synker den bare med 3,5 grader i minuttet. Det var godt å få det på plass. Nå vet vi det."

Men jeg har et enda bedre tips: Ha kaldt vann oppi!:))

4 kommentarer:

Anonym sa...

Muhto galbma čáhci lea buorre dušše dalle go ieš ráhkada bulvvargáfe nu garasin ahte heive lasihit vel eanet čázi. Munnos gal lea juo guhkes hárjáneapmi diesa, ja dat lea hui buorre vuohki. Jus in lasit galbma čázi, de sáhtán nohkastit buori 20 min ovdal go gáffe lea čoskon vuogas juhkanmuddui:)
ImO

BeritOskal sa...

Na nie han lea ge. Galbma čáhci lea buot buoremus goansta, de beassá juhkat gáfe dakkaviđe go lea gáfegoiku ii ge dárbbaš vuordit dassážii go čoasku!

Anonym sa...

Søta!!!! ;)

BeritOskal sa...

Hehe... takk;)