lørdag 11. desember 2010

Ny cd snart ute på markedet

Kautokeino kulturskoles sangkor utgir CD neste uke, nærmere bestemt 15. desember. Les mer om utgivelsen her. Korleder og prosjektleder Ann-Mari Andersen og produsent Stein Austrud har gjort en fantastisk jobb! Dette er spesiell plate, for det er jammen ikke ofte at et barnekor utgir CD! Og iallefall ikke en så bra en som den her! :)

Jeg medvirker også, faktisk:) Jeg har blant annet komponert den joiken du kan se og høre nedenfor, "Kulturskuvlla luohti", og i tillegg har jeg laget to andre låter. Jeg er også med som gjestejoiker på de nevnte låtene. Ellers er det mange spennende låter med på CD'en. Den er smekkfull av tøffe spor, og barna og ungdommen er kjempeflinke! Virkelig. Denne plata bør du skaffe deg!:)

Må for øvrig si at jeg ble imponert over logistikken under innspillingen. At dette i det hele tatt lot seg gjennomføre, er intet mindre enn fantastisk. Du kan selv tenke deg hvordan det må være når 35 barn og unge mellom 6 og 15 år skal knø sammen inne på et bittelite studio, og ikke minst hvordan det må være i pausene... Og all den ventingen mens produsenten trykker på knapper og klargjør neste låt... Det tar tid! Og det krever sin tålmodighet både av barn og voksne, og kanskje spesielt av korlederen... Men innspillingene gikk over all forventning, pga fantastisk logistikk.

Så ja, denne plata bør du kjøpe! Den er i salg fra 15. desember. Kom for øvrig på releaseforestillingen "Skábmačuovggas" på Kulturhuset i Kautokeino, onsdag 15. desember og torsdag 16. desember kl. 18. Det blir supert!
7 kommentarer:

Anonym sa...

hehe. artig at du nevner innspillingsdagene:) det var et puslespill med så mange barn:) men det gikk knirkefritt takket være flotte foreldre som hjalp til:) platen er vi fornøyd med. og takk til deg som har bidratt med joik og ikke minst som joikelærer:)

ama

BeritOskal sa...

Det må minst ha vært et 5000-biters puslespill! Jeg er kjempeimponert! Og stolt over å være med på dette. Veldig veldig gøy!

Anonym sa...

Jeg er stolt av Kautokeinos barn, av Berit og ikke minst av Kautos ildsjel og kulturskoleleder Ann Mari :) Dere er SÅÅÅ flinke! Stå på!

KAOE

Anonym sa...

tusen takk for det:) det er givende med kreativt arbeid. kulturskolen er kjempestolt over at BM har vært med i prosessen som vår joikementor og skribent. takk:)

am

Anonym sa...

Ledjen Remas oastime mánáidkora ođđa ca. Juste dál guldalan Inger Karoline go dajahallá iežaset musihkka-oahpaheaddji! Oba somás ja čáppa dajahusat. Hávski go gudnejahttet iežaset oahpaheaddji, nu čábbát juoiggadit su.

Leat duođai čeahpes mánát! Iežaset luohti maid nu máilmme fiinnis ja vuovdnás dajahusat! Dan rádjái dál ollen, ja ferten vel guldalit olles dan cd :)

ka

Anonym sa...

Oba earenoamáš lávlun ja jietnageavaheapmi dan "Olmmáivuohta"-lávlagis!

ka

BeritOskal sa...

Na leat čeahpit! Dat leat duođai čeahpit! Suddu go in ollen otná premierii kulturviesus, muhto gal mun ihttin manan!

Mun lean nu vuovdnái go bessen leat mielde mánáid- ja nuoraidkoara CDs! Ja "Olmmáivuohta"-lávlla lea duođai erenoamáš lávlla, ja Inger Karoline lea nu mearihis čeahppi! Muhto dan dat gal leat dat earát maid!