lørdag 18. september 2010

Ordtak

Verden er full av ordtak og folk er fulle av visdomsord. Jeg er selv 100 % klok. Jeg tok nemlig en ordtakstest på Facebook i går og fikk full pott! Hurra! Dagen er berget og selvtilliten likeså, og nå kjenner hele verden til denne viktige informasjonen om meg siden jeg la den ut til skue og forlystelse for alle der ute.

Nåvel. Det var jo bare en tulletest og det tar nok en stund før jeg blir 100 % noe som helst, men ordtak er ganske spennende likevel. De kjente og kjære kan vi jo: "Man skal ikke skue hunden på håret". "Du skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt". "Du skal ikke gråte over spilt melk". "Du er din egen lykkes smed". Kort sagt: Det gjelder å være tilfreds med det man har, ikke tro at man vet alt, ikke overdrive eller ikke angre på ting man ikke kan noe for.

Ordtak er korte og velformulerte setninger som sikkert har mye sannhet i seg siden de sannsynligvis er blitt til gjennom mange lange liv. Jeg liker spesielt de kinesiske: "Man skal ikke selge brensel i skogen og fisk på sjøen". "En mann uten smil skal ikke åpne butikk". "Du kan bedra dine overordnede, men ikke dine underordnede"."Ikke le av alderdommen, be om at du selv vil nå den". "Det som går ut av din munn, går inn i andres ører". "I gledens stund skal man ikke gi løfter, i vredens stund skal man ikke svare på brev". For ikke å snakke om denne: "The person who says it cannot be done, should not interrupt the person doing it!"

Det er mye sannhet i ordtak og sikkert mye gratis lykke for den som klarer å ta de innover seg, så det er bare å sette i gang. Lærdom er en skatt som følger sin eier overalt... Ingenting er umulig for en som er positiv! :)))

4 kommentarer:

Anonym sa...

Šattai oba fresha du blogga! :) Ja dáppe gávnnat vel eanet, jalla buori sátnevádjasiid ja sitáhtaid:

http://goodquotes.com/ :D

-ima

Anonym sa...

Die lei jierbmás čálus. Mun lean oainnat álo ovttaoaivilis maŋŋemus sárdnideddjiin ja dalle mun ferten lean oba jierbmái! Ja go nu lean, de in gille bidjat iežan nama deike :)
Juo, ja hui čaffat šattai du blogga!

BeritOskal sa...

Buorre siidu,diet masa čujuhat, ima! :)

Ja olu giitu rámi ovddas! Nu somá go mus leat nie positiiva lohkkit!! Mun sakka movttáskan dainna! Hui buorre dáhpi earáid movttiidahttit;-)

Anonym sa...

Ovttatmanu čuzii čalbmái dat albma fiinna siidu go rabistin. Ođđa, čáppa ivnnit :))) Fiinnis!!!!

Ja in mun ge gille čállit gii mun lean danne go lean nu jierbmái :)))