onsdag 7. april 2010

Dårlig pressedekning

Jeg sitter og venter på bilder fra Sámi Grand Prix på nettsidene til de forskjellige mediene, men det virker som om journalistene har glemt at det var jubileumsår. Det står ingenting om SGP verken i Altaposten eller Finnmark Dagblad, som er de største avisene i Finnmark. Heller ikke Ságat og Ávvir, som er de største samiske avisene, har klart å få ut fingeren. En skarve liten sak i Ávvir is all there is. Hva er som skjer? Bryr de seg ikke eller er de bare trege? Jeg kan umulig tro at det er helt vanlig å måtte vente en uke på presseomtale når noe så stort som SGP og påskefestivalen generelt arrangeres. Det ville iallefall aldri ha skjedd om SGP ble arrangert i Alta eller Karasjok, da ville media straks ha vært på hugget. Kautokeino er det kanskje ikke så nøye med?

NRK Sámi Radio på sin side har lagt ut noen bilder fra showet, men heller ikke de har gjort noe større ut av saken. Et par intetsigende artikler er alt som fins, og bildene virker også å være ganske tilfeldig utplukket. Alle konkurransedeltakerne er avbildet, men fra medleyen har de utelatt flere artister. Hvorfor det egentlig? Heller ingen av joikerne fra joikekavalkaden er med. Enten har man utelatt noen bevisst av uvisse årsaker, eller så har man glemt å knipse bilder - og begge deler ser jeg på som dårlig journalistikk.

Neste året krever jeg Åse Pulk tilbake som nettansvarlig under SGP!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja seammaládje lei ivttá Árdna-sátta NRK sámi radio olis!

Anonym sa...

Áibbas ovttaoaivilis!

BeritOskal sa...

Árdna gal dieđusge lea TV-sátta mii ii bistte eambbo go 15 min. Dasa ii čága buot, muhto imaštalan go govaiguin nu hánohallet dat mediat!