onsdag 20. januar 2010

Optisk illusjon

Hotel Cæsar er favorittserien min på tv. Jeg har fulgt med siden starten i 1998, med kortere avbrekk nå og da. Herlig hjernedød underholdning en halvtime hver ukedag, love it:)

Storm er yngstebror i den rike Anker-Hansen-familien, og han har tatt på seg skylden for noe han ikke har gjort for å redde konsernet. Dette er det bare familien som vet, resten av verden tror han er kriminell og behandler han deretter. Det snakkes og hviskes og tiskes i krokene, ikke helt ulikt Kautokeino, men Storm står han av.

Han kan ikke fortelle sannheten til kjæresten/bestevenninnen Cecilie engang, men han viser henne følgende bilder for å statuere et eksempel:


På det første bildet er det flere ansikter, hvilket ser du? På det andre bildet kan det se ut som om elefanten har mange flere bein enn en elefant skal ha, men i realiteten har den bare fire. Optisk illusjon kalles dette. Man tror man ser tingene slik de er, men så kan det vise seg at bildet faktisk er helt annerledes enn man først trodde. Fascinerende.

Hotel Cæsar er kanskje hjernedød underholdning og mange kan ikke helt forstå at jeg gidder å se på det, men det dukker opp mange gode poeng også. Med bildene forteller Storm til Cecilie, uten egentlig å si et ord, at ting er ikke alltid sånn som de kan se ut ved første øyekast.

Noe å tenke på for oss også? Tro ikke på alt du hører, lit ikke på alt du ser. Det er kanskje ikke bildet det er noe galt med, men synet til den som observerer.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant :)

Anonym sa...

Jierbmás sánit!
oabbá

BeritOskal sa...

Takk - giitu!

Anonym sa...

vi savner oppdatering her inne.

Anonym sa...

Detta e faen ikkje sant. fytta hælvette.