onsdag 18. november 2009

Man blir ikke sprek av å kutte ut maten

Jeg var altså ikke helt borte i natta i mitt forrige blogginnlegg om vekta, for i dag er det flere artikler i Dagbladet om nettopp samme tema. Hadde jeg ikke visst bedre, så hadde jeg trodd at Dagbladet leser bloggen min! :) Poenget som understrekes i riksavisa er at man ikke blir sprek av å kutte ut maten. Mange jenter har et sykt forhold til mat og er slett ikke så sunne som de selv tror.


Det er fint at kjendiser og toppidrettsutøvere uttaler seg om kosthold og sunnhet og oppfordrer folk, spesielt jenter som ofte sliter med dårlig selvbilde i forhold til kropp, om å lære seg å tenke annerledes. Drømmekropp? Herlighet altså. Det viktigste er vel at vi har en frisk kropp. Jeg vet ikke hvor frisk en underernært kropp er, og de færreste drømmer vel egentlig ikke - hvis man tenker seg om - om en kropp med mangelsykdommer.

Foto: VG

6 kommentarer:

Anonym sa...

Seff blir man ikke sprek av kutte ut maten. Jeg prøvde en periode med knekkebrød på jobben, selv med sunt pålegg ble jeg både trøtt og slapp. Nei, nå spiser jeg meg mett både om morgenen og i lunsjpausen, og det går på brødskiver. Er ikke noe trøtt/sur nå. Salat er også noe herk. Hva hjelper det med fancy og grønn matpakke, hvis man spiser kaker ol hjemme??

Anonym sa...

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=580762

BeritOskal sa...

Man blir trøtt og rar av å gå rundt uten å spise, det har du helt rett i. Men jeg mener selvfølgelig ikke at folk skal fete seg opp uten å tenke seg om, sånn som anonym 2 ser ut til å tro at jeg mener, med den artikkellinken. Selvfølgelig må vi alle passe på at vi ikke blir (altfor) overvektige, noe annet ville jo vært usunt! Men jeg sikter til vanlige, normale, slanke folk som ikke klarer å slappe av i livet fordi man veier 60-70 kg i stedet for 52...

BeritOskal sa...

http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=592372

A-C sa...

Nå er det dessverre sånn at en del personer som er veldig opptatt av utseendet sitt, dermed også vekt, kanskje ikke gir så godt inntrykk av denne gruppen mennesker.

http://www.youtube.com/watch?v=lsACbJMWm94

Jeg er nå ihvertfall glad for at jeg ikke tilhører den gruppen...

BeritOskal sa...

Oi... Heldigvis tilhører sånne til sjeldenhetene!

Jeg må bare presisere at selv om man er opptatt av utseende og vekt, så trenger man ikke å være dum i nøtta. Bare for å ha det sagt. Man skal ikke skue hunden på håret.