tirsdag 6. desember 2011

Skábmačuovggas 2011

I morgen, onsdag 7. desember, er det premiere på årets juleforestilling i Kautokeino, "Skábmačuovggas", i regi av Kautokeino kulturskole, Beaivváš Sámi Našunalteáhter og Dimitri Joavku. I tillegg har Elle Sofe Henriksen koreografert en dans sammen med en gjeng fra Kautokeino grunnskole og Samisk videregående skole og reindriftsskole, med blant annet min egen niese Risten Biret Elle Eira. Flinke!

Jeg var på generalprøven i dag og ble totalt imponert av enkelte numre! Kulturskolens sangtalenter er stjerner! De fortjener all applaus. Jeg fikk tårer i øynene av en av sangene fordi den var så sterk og så godt fremført, en egenkomponert sang skrevet av en 9-åring (!). For ikke å snakke om dansegruppa! De hadde laget en kjempetøff stálludans som du bare få med deg! Disse pluss mange andre kjempefine numre som helt sikkert vil få deg i rett julestemning:)

Forestillingen går over to dager, premieren er altså i morgen, onsdag 7. desember kl. 18 på kulturhuset i Kautokeino, og neste forestilling er torsdag 8. desember kl. 18 samme sted. Be there or be square! Alle billettinntekter går til Mama Sara Education Foundation for Masaai School Children.

Her fra fjorårets forestilling:

6 kommentarer:

rbe sa...

Hehe, don dovdet mu maska duohken??? :D

BeritOskal sa...

Juo, mun dat goit dovddan iežan unna biiggáža vaikko gos:)

rbe sa...

:D

Anonym sa...

superflinke dansere:)
annmari

BeritOskal sa...

Mun lean filbmen maid:)

BeritOskal sa...

annmari: gjengen din er også utrolig flink! noen utrolige talenter blant dem!