mandag 27. desember 2010

God jul i stua!

Ønsker alle mine lesere en fortsatt god jul. Eller romjul, for nå er det jo allerede blitt tredje juledag og butikkene og kontorene og arbeidsplassene er åpne som vanlig. Men noen av oss feirer og ferierer fortsatt og akter å gjøre det i en uke til, eller to.

Dette juletreet er ikke mitt, jeg fant bildet på nettet, men jeg måtte bare legge det ut for å lage litt juletrestemining. Jeg har ikke noe juletre selv. Eller jeg har jo et bittelite plasttre på 50 cm med juletrelys på som står på en stol på kontoret mitt, men den har ingen annen pynt. Kun lys.

Jeg har et ganske stort plasttre oppe på mørkeloftet også, som jeg tok ned i stua lillejulaften med tanke på å pynte det, men hele greia ble plutselig så absurd for meg at jeg måtte bare bære treet rett opp igjen. Jeg fikk meg rett og slett ikke til å pynte den lille plastkvasten som sto der så skjevt som Pisa-tårnet, og med kvister som ramla ned både her og der. Drysset gjorde den også, selv om den var av plast! Nei vet du hva!

Juletretradisjonen er virkelig en merkelig tradisjon. Hvorfor i alle dager trekker man et tre inn i huset, for så å henge opp en masse dingel og dangel på det? Hva skal det symbolisere, helt sånn egentlig? Juletreet i seg selv symboliserer livets tre i paradisets hage og evig liv, i følge Wikipedia, men hva med pynten? Hvorfor skal treet pyntes med lys og glitter og kuler og stæsj? Temmlig sprøtt.

Jeg må dog innrømme at selv om jula består av mange mer eller mindre merkelige tradisjoner jeg ikke alltid skjønner poenget med, så er det koselig med jul! Jeg har hatt en kjempefin jul, og ønsker både deg og meg en riktig så god romjul også!:-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Flott juletre :) Synd det ikke var ditt :)

Anonym sa...

Å ta inn et tre i stua er i seg selv så absurd at det like gjerne kan være av plast. Å pynte det i tillegg er hinsides all fornuft, så da kan man like gjerne henge hva som helst på det, inkl. pepperkaker :)
oabbá

PS! Vi har juletre ... og det er koselig!