tirsdag 31. mars 2009

Kulturell mandag

Det er store ting som skjer i Kautokeino for tiden. Det er nesten som påske på forskudd, skikkelig gøy! I dag ble nemlig verdenskongressen for alle verdens reindriftsfolk åpnet og hele bygda koker over av liv, røre og kultur. Ekstra stas var det at Kautokeino kulturskoles sangkor, som åpnet hele kongressen med musikkinnslag, joiket en joik laget av meg:) Det var artig! Flinke unger må jeg si! 

Etterpå var jeg på teater. Sara Margrethe Oskal hadde premiere på sitt nye stykke (monolog) Ágon, som er en del av prosjektarbeidet hennes ved Kunsthøgskolen i Oslo om samisk gjøglertradisjon. Virkelig bra! Jeg har sett alle tre stykkene hun har laget hittil, og dette var definitivt det beste! Det var hylende morsomt samtidig som det lå en alvorlig og sterk historie bak. En aldri så liten tankevekker. Dessuten er gáibmi en fantastisk skuespiller! Så hvis du har mulighet, løp og se! Anbefales på det varmeste.


torsdag 26. mars 2009

Perspektiv

Hvem har vel ikke sittet på sofaen en tirsdags- eller fredagskveld og ventet spent på favorittprogrammene sine på tv'en. Frustrerte fruer, Hotel Cæsar, Norske talenter, hva det nå måtte være. Programmene som oser av glamour og lykke og tar oss med til en helt ny verden langt bort fra vår egen kjedelige hverdag. Og der sitter vi da, titter inn i den lille svarte boksen som er full av liv og drømmer oss bort og tenker, "gurimalla så deilig, sånn skulle man levd!". Men er det virkelig så enkelt?

Jeg jobber som tolk. En gang i blant har jeg lite å gjøre og da lar jeg gjerne tankene vandre der jeg sitter. Jeg observerer omgivelsene og følger livet i et omvendt tv-perspektiv. Jeg bare sitter der, og folk prater som om jeg ikke er tilstede. Ute skinner sola og hele verden er full av liv, men hva hjelper det når jeg ikke har mulighet til å gå noen steder. Jeg må sitte der jeg sitter. Det er som om jeg lever inne i tv-skjermen og titter ut og drømmer meg bort.

Nei det er sannelig ikke så glamorøst på den andre siden heller! :)))

onsdag 25. mars 2009

Hotell Britannia

Resepsjonen på Hotell Britannia i Trondheim. Råfint hotell, terningkast 6! Største hotellrommet jeg har hatt, var vel mellom 30 og 40 kvadratmeter stort, og alt var bare skikkelig royalt. Knall! Eneste minuset er at hotellet ikke tilhører noen kjede og at jeg dermed ikke får bonuspoeng, men det er jo bare en bagatell. Middags- og lunsjporsjonene var også litt små, men det er bare greit å bli minnet på at man må passe på formene;-) Jeg er veldig fornøyd med dette oppholdet må jeg si. Det er lenge siden jeg har sovet så godt på hotell, 10 timer strakt!

søndag 22. mars 2009

Jade Goody


Jade Goody er død og jeg syns det er kjempetrist. Jeg har fulgt hennes kamp for å overleve siden hun fikk kreftdiagnosen i fjor høst, og har lest alt jeg har kommet over om henne. Historien hennes har grepet meg dypt. Hun var kjent fra britisk Big Brother og fikk sjokkbeskjeden om at hun har livmorhalskreft på direktesendt tv i august. Hun ble skallet etter fire måneder med tøff strålebehandling, og ble stadig dårligere etter at den aggressive kreften spredde seg i et fryktinngytende tempo gjennom kroppen hennes, noe som også ga henne forferdelige smerter. I dag måtte hun gi tapt for sykdommen. Hun ble bare 27 år og etterlater seg to små gutter på 5 og 6 år. 

Det er tragisk at så unge folk må dø. Rett og slett tragisk. Kreft er helt for jævlig! Det er en sykdom som sakte men sikkert spiser en opp innvendig til man ikke har noe liv igjen. Man smuldrer opp litt etter litt, og en dag, helt plutselig, fins man ikke lenger. Man er bare et minne, og savnet er et stort svart hull som ingen tårer klarer å fylle. 

Livet er kort i utgangspunktet, men for enkelte er den over nesten før den har begynt engang. Døden gjør meg tankefull, og kreftdøden spesielt. Jeg håper de finner en kur snart. I mellomtiden er det ikke stort annet vi kan gjøre enn å håpe på det beste og leve livet mens vi har det. 

Og mens stundens alvor senker seg over leseren, benytter skribenten muligheten til å ønske alle en livlig og ikke minst levende uke. Håper du har det bra. 

onsdag 18. mars 2009

Nå reiser vi hjem

Hade bassenget, rompesteika og sjøen, i dag reiser vi hjem. Det var en fin tur. Syden anbefales en gang i blant! Virkelig deilig å rømme fra vinteren for et par ukers tid. 

 


torsdag 12. mars 2009

Kjentfolk og Puerto de Mogan

I går tok vi buss til Puerto Rico. Der traff vi kjentfolk, fetter Arne Johan og Solvår. Kjempekoselig! Vi tok ferge til Puerto de Mogan, og hadde en kjempefin dag der sammen. 

På ferga:

Turtelduer:)

Havna:

Fetter Arne Johan måler machofaktor:) Arne Johan er han i hvit t-skjorte, sånn for sikkerhets skyld;)

Søt liten tass oppe under taket:

Meny. Jeg lurer på om katta er live utstillingsmodell, eller...? 

Gårsdagens middag, grillspyd. Nam nam! (Svinekjøtt!!!)

Gårsdagens dessert. Dobbeltnam nam! :))) 

Takk for en kjempekoselig dag, Arne Johan og Solvår! :)

onsdag 11. mars 2009

Kamel- og jeepsafari

Kameler:


På kamelryggen. Det var en artig opplevelse! Spesielt når den reiser seg... Den reiser seg nemlig med bakbeina først, og det føles som om man stuper forover. Jeg var i tillegg helt uforberedt på hvor fort det skjer, jeg satt der med videokamera i hånda og holdt på å ramle ned!

Kamelráidu:


Smil til kamera:)

Etterpå dro vi på jeeptur opp i bakkar og berg.


Blåser litt... Men varmt var det! 31 grader på det meste. 

480 m over havet. Høyt oppe!

søndag 8. mars 2009

Alt for bloggen!


Pga betongtak over balkongen er WiFi-signalene heller dårlige. Derfor må jeg balansere pc'en på gelenderet når jeg skal blogge. Hva gjør man ikke for sine lesere??? :)))

I dag har vi bada i sjøen


Happy:)

lørdag 7. mars 2009

Flere bilder

Vi måtte innom sosialkontoret en tur... 

Her fra den norske skolen: 


Kjøpesenteret "vårt", 50 meter fra hotellet:

Sommerfarger:

torsdag 5. mars 2009

Late dager, orker ikke å skrive engang, bildene får tale sitt!

Hotellet vårt:

Bassenget vårt:


Knipsa fra balkongen vår med utsikt over byen:

Meg i skjørt! :-)

onsdag 4. mars 2009

Fremme

Nå er vi fremme på Gran Canaria. Vi ankom tidlig i formiddag til 22 grader. Herlig! Her er utsikten fra hotellet vårt. Ellers har vi gått litt rundt i byen og blitt kjent med nærmiljøet. I morgen skal vi sikkert sole oss litt:) Håper det ikke er for kaldt der du befinner deg nå... :)

tirsdag 3. mars 2009

Første stopp

Da er ferien i gang. Vi befinner oss for øyeblikket på Gardermoen Bed & Breakfast. Faktisk en veldig grei overnattingsplass på Gardermoen, 10 minutters kjøring fra terminalen. Ikke det mest luksuriøse hotellet, men terningen min triller likevel en god 4. Servicen er nemlig upåklagelig med transport til og fra flyplassen for en billig penge døgnet rundt, og restaurant med middagsservering (!) og det du måtte begjære av måltider døgnet rundt. Dessuten er maten god:) (Nå høres jeg sikkert ut som et matvrak - det er jeg ikke! :))) Men etter matopplevelsen på Tana hotell her forleden, er jeg blitt ekstra obs på hva hotellene serverer gjestene sine. Jeg tror det sier en god del om standarden.)

Her sløver oabbá på senga med dagens aviser....

...mens jeg blogger. (Jada, gardinene og sengeteppet kunne ha vært finere, men det er jo bare bagateller sett under ett, hehe!) Jeg har forøvrig kjøpt meg videokamera med harddisk i dag! Fornøyd! 

mandag 2. mars 2009

Konvoluttfjell!


Og sånn ser altså regningsbunken ut, ferdig putta inn i konvolutter. Håper jeg har fått med meg alle. Ikke så lett huske når fjellet vokser seg altfor stort... :o