tirsdag 8. desember 2009

Mama Sara Education Foundation for Maasai School Children

Jeg er blitt styremedlem i den samiske hjelpeorganisasjonen Mama Sara Education Foundation for Maasai School Children . Mama Sara er faktisk Norges minste hjelpeorganisasjon og jobber med å hjelpe masai-barn med skolegang i Ngorongoro-distriktet i Tanzania. I år er det 34 barn og unge som får hjelp til skolegang via sponsorer.

DESSUTEN: Nå har styret Mama Sara satt i gang fundraising på toppen av det, der formålet er å samle inn penger til skolebygg i landsbyen Loliondo. I februar skal det blant annet arrangeres masai-uke og veldedighetskonsert i Kautokeino til inntekt for skolebygg, og målet er å samle inn minst 100.000,- kroner.

Styret for Mama Sara kan stolt meddele at det allerede strømmer penger inn. Det samiske nasjonalteateret Beaivváš har faktisk lovet å gi alle billettinntekter fra juleforestillingen Skábmačuovggas som går 15. og 16. desember til prosjektet!

Ellers har Samisk høgskole avd. NTL sponset 10.000,- kroner, og Kautokeino Kontorservice har sponset rekvisita til julegavekort, som KT Trykk v/ Kristian Turi trykker opp.

Og hva er så julegavekort? Jo: Det er rett og slett gavekort man kan gi i julegave til venner og familie for å støtte opp om Mama Sara. I stedet for å kjøpe ting og tang man egentlig ikke trenger, kan man heller gi økonomisk støtte til skolebygg-prosjektet. Gi et julegavekort du også til noen du er glad i, og vær med å hjelpe fattige urfolksbarn. Julegavekort får man kjøpt fra og med neste uke.

Man kan også gi direkte støtte ved å sette inn penger på kontonr. 1202 70 84980.

La denne julen bli en jul der vi støtter opp om våre medmennesker i stedet for å fokusere på den materielle overfloden som vanligvis kjennetegner julen.

Hjelp masaibarn i Ngorongoro med skolegang du også. Ønsker deg en en fin førjulstid.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det va nu et flott alternativ til julegave!!:)
IJO

BeritOskal sa...

Ja det syns jeg også! Håper mange benytter seg av alternativet! :)